PvdA actie Rijksweg in Limmen

22 oktober 2020

Vanaf mei voeren we een actie rond het opknappen van de Rijksweg in Limmen.

Rond 10 mei brachten we een schrijven rond bij de bewoners langs de Rijksweg met informatie over de plannen van de gemeente en de aankondiging van een inloopavond. Het werd een nuttige bijeenkomst waar bewoners ons vertelden wat men van de plannen vond en waar ze verandering wilden.

Met deze informatie hebben Ada Greuter en ik (Hans Min) een overleg gehad met Buch projectleider Joep van de Peet. Helaas was de wethouder niet aanwezig.

Eind juni werd gemeld op de informatie pagina [email protected] er veel kleine probleempjes waren opgelost en een grotere aanpassing bij de fietsplaza werd geschrapt ivm parkeer problemen.

Dit waren mijns inziens  goede acties.Ook bleek dat het aantal bomen gehandhaafd blijft. Jammer was wel dat het geluidsarme asfalt niet doorgaat omdat het niet sterk genoeg is voor indraaiende vrachtwagens.

Verder is er aandacht gevraagd en gekregen voor de afwatering van een sloot langs de Visweg. Als dat niet goed wordt aangepakt, komt er heel veel overlast en zal herstel daarvan leiden tot flinke kosten.

We zijn niet geinformeerd over de vragen over het riool en hemelwaterafvoer; wordt het infiltratie in de strandwal waar het water snel in wegzakt??

Er is geen tekening; er is geen uitleg. Zodra dat komt, gaan we daarover weer praten met omwonenden die hier specifieke vragen over hadden.

Aan de noordkant van Limmen is er een typische situatie. Daar loopt de gemeentegrens vanaf de Nieuwelaan aan de oostkant langs de voortuinen.

Daar raakt het de Rijksweg voor Heiloo en die heeft het een paar jaar geleden opgeknapt maar niets gedaan aan de berm langs de weg. Nu waren deze mensen niet uitgenodigd door Heiloo voor participatie want, ja, die horen bij Castricum. Maar ze krijgen nu ook geen gehoor bij de wethouder. Die zegt: de weg is van Heiloo en dus klaar.

Wij vinden; het zijn wel inwoners van de gemeente Castricum en betalen daar hun belasting. Ze willen alleen een paar bomen, maar vallen nu tussen wal en schip. Het is teleurstellend dat er geen oplossing wordt geboden vanuit de gemeentelijke organisatie de Buch; daar zitten de amtenaren van Heiloo en Castricum naast elkaar!!!!!! Ons advies aan hen: ga horen hoe dit nou kan. Dit moet je toch niet willen.

Er is ook nog een niet opgelost probleem voor de heer Mous. Bij hem is het trottoir  en het fietspad vlak voor het huis gedacht over gemeentegrond.

Nu heeft hij een groenstrookje van een meter wat het wegrijden vanaf het erf redelijk overzichtelijk maakt.In de nieuwe situatie wordt het een stuk gevaarlijker. Na een bezoek van de projectleider Joep vd Peet waar ik bij was uitgenodigd en waar goed is geluisterd naar de bewoners, werd beloofd dat de situatie hier nogmaals zou worden bekeken. Een paar weken na dat huisbezoek, kreeg ik een mailtje van bewoners dat ze met het nieuwe voorstel erg blij zijn en bedanktenze de PvdA voor de inzet naar dit resultaat.

Voor mij was het leuk te horen dat onze inzet in deze zin goed resultaat had maar we zijn nog niet helemaal klaar i.v.m.de riool plannen en tekeningen, dus positief verder maar weer.

Hans Min, carrousellid gemeenteraad  Pvda