PvdA ondersteunt de doelstelling van het klimaatakkoord voor Castricum

4 maart 2021

In een gezamenlijke verklaring van PvdA, Groen Links en D66 ondersteunt Ada Greuter de berekeningen van Hurkmans en Van Dongen, leden van de werkgroep Warmte CALorie en de aanpak die zij voorstellen om Castricum in 2030 voor 70% zelfvoorzienend te maken op het gebied van groene elektriciteit.

In het huidige PvdA programma voor Castricum wordt de noodzaak onderstreept om het wereldwijde probleem van de klimaatverandering aan te pakken en te streven naar een fossielvrij Castricum.

De partijen geven aan dat de gemeente Castricum alle nieuwe windmolens en zonneweides uit de plannen schrapt, terwijl de klimaatverandering in hoog tempo doorgaat. Volgens de gemeente zouden ze niet mooi staan in het landschap. Maar bovengenoemde partijen geven aan dat de ruimte om deze doelstelling te realiseren rondom Castricum bestaat. Zonneweides komen alleen aan bod als andere maatregelen niet meer toereikend zijn. “Het grote voordeel is dat we windmolens en zonnepanelen snel kunnen aanleggen. Voor de komende jaren helpt dit ons enorm vooruit. We willen er zo snel mogelijk mee beginnen”.

Meer informatie: Artikel Ans Pelzer Castricummer 3 maart