Verkeersplan voor heel Castricum

9 maart 2020

De PvdA heeft 13 februari 2020 ingestemd met de opdracht om een integraal verkeersplan te maken en uit te voeren voor Castricum. Dit verkeersplan dient onder meer een ongelijkvloerse kruising met het spoor voor auto’s te bevatten als mogelijke verbeteringen voor de mobiliteit in Castricum voor zowel het auto- als voor het fietsverkeer. Het verkeersplan moet ook aandacht hebben voor het milieu.

De aanleiding voor dit besluit is het Burgerinitiatief van Hans van Balgooi. Er wordt al vele jaren gesproken en nagedacht over de verkeersproblemen bij de Beverwijkerstraatweg en het kruispunt bij de spoorwegovergang. In 2018 hebben alle partijen binnen de gemeenteraad uitgesproken dat het noodzakelijk is om een ongelijkvloerse kruising van de spoorweg te ontwikkelen. Het burgerinitiatief bevat een twintigtal suggesties, die verder uitgewerkt moeten worden en besproken met direct betrokkenen.

De PvdA onderschrijft het initiatief van de heer Van Balgooi voor een integraal verkeersplan en vindt het belangrijk dat er bij bouwplannen, zoals de Zanderij eerst een verkeersplan gepresenteerd wordt, waarbij ook de parkeermogelijkheden worden betrokken. De PvdA vindt het belangrijk dat bij de ontwikkeling van het integraal verkeersplan een klankbordgroep wordt ingesteld, zodat bewoners betrokken worden bij dit plan.

Waar ben je naar op zoek?