5 januari 2024

Angstig, boos, bezorgd, waakzaam en strijdlustig

Angstig, boos, bezorgd, waakzaam en strijdlustig

Het jaar 2023 was een in veel opzichten tumultueus jaar.

Oorlogen die in al hun heftigheid, destructie en haat nog vele jaren hun sporen zullen achterlaten.

Verkiezingen voor de Tweede Kamer die met de kandidatuur van Frans Timmermans hoopvol startten. Een man met een enorme ervaring op bestuurlijk en internationaal gebied, die heeft laten zien dat hij ook zaken op het gebied van duurzaamheid en klimaat voor elkaar krijgt.

Een samenwerking met Groen Links opent nieuwe perspectieven. Op het gebied van bestaanszekerheid, solidariteit, gelijkwaardigheid en duurzaamheid kunnen we veel met elkaar bereiken.

De uitslag van de verkiezingen was en is een klap in ons gezicht. Vele analyses zijn erop losgelaten. Na de angst, boosheid en bezorgdheid overheerst bij mij nu het gevoel van waakzaamheid en strijdlust. Juist in deze omstandigheden is het geluid en de daden van “links” hard nodig.

Want er zijn lichtpuntjes; In Castricum hebben we, samen met Groen Links een mooie campagne voor de Tweede Kamer gevoerd. De uitslag mag er hier wezen. We zijn als GL/PvdA de tweede partij in Castricum geworden (19,7%). GL/PvdA zijn de grootste geworden in Noord-Holland.

Op vrijdag 1 maart van 17.00-19.00 uur (De Kern, Overtoom 15) organiseert de PvdA een Ronde Tafel bijeenkomst met als vraag:

Hoe leidt progressieve samenwerking op landelijk en lokaal niveau tot nieuwe ‘verhalen’ die aantrekkelijk zijn voor de kiezers?

Graag zie ik jullie daar,

Een voorspoedig en strijdbaar 2024!

Ankie Dil Coördinator PvdA Castricum

 

 

Vrijwilligers gevraagd; extra handjes gevraagd!

  • Het bestuur van de PvdA afdeling Kennemerland-Midden (gemeente Castricum, Heiloo en Uitgeest) zoekt versterking: Een bestuurslid die zich wil bezighouden met PR, communicatie, sociale media en de organisatie van campagnes.
  • Een vrijwilliger in Castricum die zich wil bezighouden met het organiseren van Ronde Tafelgesprekken over diverse actuele onderwerpen.
  • Een vrijwilliger in Castricum die het team van sociale media wil versterken.

Voor informatie: Ankie Dil  [email protected]