Peter Pinkhaar stopt als raadslid

4 september 2023

Peter Pinkhaar stopt als raadslid. Hij verhuist naar Schagen en dat betekent dat hij niet langer in Castricum raadslid mag zijn. De fractie en het bestuur betreuren het dat hij vertrekt. Hij was buitengewoon deskundig en toegewijd en een fijne college. Hieronder zijn afscheidsbrief aan de leden:

Beste partijgenoten,
Met een bedroefd hart neem ik voortijdig afscheid als raadslid van de PvdA in de gemeente Castricum. De reden is dat wij eind september gaan verhuizen naar Schagen.
In 2021 ben ik lid geworden van de PvdA. Dat wilde ik niet eerder omdat mijn functie toen te dicht tegen de politiek aanzat. Bij dat lidmaatschap had ik geen ambitie om raadslid te worden. Ik wilde gewoon een bijdrage leveren aan het onderhouden van de democratie vanuit een sociaaldemocratische visie.
Maar al snel werd ik wel gevraagd me kandidaat te stellen, in mijn ogen als commissielid. We hadden tenslotte maar 1 zetel in de raad.
We weten allemaal hoe de kandidaatstelling in 2021 is verlopen. Met een goede verkiezingscampagne en -uitslag kwamen we op 2 zetels en was ik ineens toch raadslid. Voor mij nieuw, maar uitdagend en een plek waar ik veel kon leren en veel te doen had.
Afgelopen december veranderde onze prive-situatie waardoor we besloten onze, te grote, woning te verkopen. Voor alle duidelijkheid, dat besluit staat los van het feit dat we een klushuis in Frankrijk hebben. Dat klushuis is goed te combineren met het raadswerk.
We wilden naar een appartement, kleiner en comfortabeler.
Dat appartement staat uiteindelijk in Schagen. We hadden een groter zoekgebied, waaronder Castricum natuurlijk. Maar het aanbod is erg mager en in Castricum konden we simpelweg niet slagen.
Maar de consequentie is helaas dat ik mijn werk als raadslid niet kan voortzetten. We, ook mijn vrouw, vinden dat erg jammer. Maar het is niet anders.

Ik dank jullie allen voor de steun, die steun heb ik echt gevoeld.
Ik hoop dat ik wat heb kunnen bijdragen om het beleid in Castricum wat rechtvaardiger en een beetje meer sociaaldemocratisch bij te sturen.
Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger in de fractie en in de fractie als geheel.
Er wordt hard gewerkt, wat niet altijd mee valt met een rechts georiënteerd college. De fractie heeft jullie steun dan ook hard nodig.

Ik dank de fractie, Jose, Aad, Florence en Jan, van harte voor de samenwerking en de ruimte die ik als raadslid gekregen heb. Het ga jullie goed.

Peter Pinkhaar