Ankie Dil woont sinds 2016 met haar man in Castricum. Ankie Dil vindt het belangrijk om politiek actief te zijn in de PvdA: “Niet iedereen is in staat zichzelf te redden in deze samenleving. Een samenleving die steeds complexer wordt. Door alle regelgeving lijkt soms de menselijke maat en behoefte uit het oog te worden verloren. De PvdA moet zich sterk blijven maken voor een goed vangnet en voorzieningen waar mensen met een kleine beurs gebruik van kunnen maken.”
Hoewel Castricum wordt gezien als rijke gemeente “hebben we toch te maken met 617 huishoudens met een laag inkomen (tot 120%) en leven er 351 jongeren tot 18 jaar in een huishouden met een laag inkomen. (Bron statistische gegevens gebaseerd op kalenderjaar 2015 (KWIZ)). In Castricum is een gebrek aan sociale huurwoningen. Volgens een onderzoek van Companen uit 2019 zal de komende 10 jaar de sociale huurvoorraad met circa 215 woningen moeten groeien om in de vraag in Castricum te kunnen voorzien. Zowel qua wonen als qua voorzieningen zal het ook voor jongeren mogelijk moeten zijn om in Castricum te blijven wonen. Genoeg werk te doen!”
Door de samenvoeging van de PvdA afdelingen in Castricum, Heiloo en Uitgeest is er een nieuwe afdeling ontstaan: PvdA Kennemerland Midden. Het bestuur van de drie afdelingen is opgeheven en er is een nieuwe functie als coördinator in elke gemeente gecreëerd. “In mijn positie als coördinator zal ik proberen de relatie met de leden van de afdeling en de fractie van de PvdA te onderhouden en initiatieven te ondersteunen. In 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en zullen we met z’n allen de schouders eronder moeten zetten om de PvdA goed voor het voetlicht te brengen!”
Ankie Dil kent de gemeente Castricum omdat haar ouders hierheen verhuisden toen ze 12 was. Op haar 18e vertrok ze als student (opvoedkunde aan de GU) naar Amsterdam. In Lelystad heeft ze 32 jaar gewoond en had ze een eigen praktijk voor ouders en kinderen met gedrags- en leerproblemen
Ankie is in 1983 bij de PvdA politiek actief geworden, bij de Rooie Vrouwen. Sociale veiligheid en kinderopvang waren in die tijd belangrijke speerpunten.
Van 1991 tot 1998 was ze gemeenteraadslid in Lelystad met de portefeuilles: economische zaken, welzijn, grondzaken en ruimtelijke ordening en architectuurbeleid. Van 2000 tot 2009 werkte ze als beleidsmedewerker wijkgericht werken/participatie en ruimtelijke ordening voor de gemeente Lelystad. Van 2009 tot 2014 werkte ze bij de Raad voor de Kinderbescherming als gedragsdeskundige en daarna als forensisch rapporteur gewerkt voor het NIFP Midden Nederland.